black laptop computer turned-on displaying source code on table

Grootste update praktijksoftware

In de afgelopen weken hebben we met de update van de praktijksoftware een paar hele grote stappen gemaakt. Hoewel onze gebruikers nauwelijks hebben gemerkt dat er iets is gewijzigd, is er achter de schermen alles vernieuwd. Het is daarom zelfs de allergrootste update sinds de lancering in 2013 geweest.

Waarom is deze update anders dan anderen

Bij onze reguliere updates die we ongeveer welke twee maanden vrijgeven gaat het vaak om verbeterde of nieuwe functionaliteit. Iets wat je als gebruiker meteen merkt en daar gebruik van kunt maken.

Deze update is echter anders geweest. Naast de reguliere ontwikkelingen, zijn we al enkele jaren terug begonnen met het geheel opnieuw schrijven van de software. De technische ontwikkelingen staan namelijk niet stil, en sommige onderdelen van de praktijksoftware waren al een paar jaar oud.

Hoewel er visueel slechts enkele kleine wijzigingen zijn doorgevoerd is de gehele broncode van de praktijksoftware opnieuw geschreven.

Nieuwe aanvragen weer mogelijk

Tijdens de afgelopen weken hebben we de aanvraag van nieuwe accounts tijdelijk stopgezet. Dit om te voorkomen dat er tussen alle updates door nieuwe databases werden aangemaakt die vervolgens de update hadden gemist. Enkele praktijken hebben zich aangemeld voor onze wachtlijst en inmiddels hun demo-account in gebruik. Maar vanaf heden is het voor iedereen weer mogelijk om zich aan te melden voor een demo.

Wil jij aanmelden, dan kan dat via deze link.

Wat is er dan nu echt veranderd

Vaak ontwikkelen wij nieuwere functies en weergaves voor alleen onze nieuwe gebruikers en kunnen wij op verzoek de weergave ook bij bestaande klanten activeren. In deze update hebben we veel nieuwe weergaves standaard geactiveerd waarbij de oude weergaves van bijvoorbeeld een dossier, agenda, facturatie, statistieken en instellingen is komen te vervallen.

De nieuwere weergaves zijn vaak al beter, sneller en meer overzichtelijk, waardoor de oude weergaves ook overbodig zijn geworden. Het vernieuwen van deze verouderde functies hebben we dan ook niet gedaan, waardoor iedereen de nieuwste weergaves nu gebruikt.

Daarnaast hebben we in enkele schermen een nieuwe methode toegepast voor het melden en bevestigen van informatie. Hiermee willen we een uniforme werking geven in alle verschillende browsers op de markt. Deze aanpassingen zullen we langzaam nog gaan doorvoeren in alle functies van het systeem.