safety, encryption, ssl

Het slotje in Google Chrome

Al jaren communiceren wij over de beveiligde verbinding die tot stand komt bij het gebruik van onze praktijksoftware en websites. Dit gebeurd door middel van een SSL certificaat op onze servers. De kon je tot op heden altijd herkennen aan ‘het slotje‘ bovenin de adresbalk.

Dat gaat binnenkort echter veranderen. En niet omdat wij stoppen met het gebruik van een beveiligde verbinding, maar omdat Google Chrome dit icoon gaat vervangen. Al enige tijd is het zo dat het praktisch standaard is geworden dat sites gebruik maken van een beveiligde verbinding. Google is daarom van mening dat het tonen van het slotje niet meer nodig is.

Schrik daarom niet als je binnenkort merkt dat je geen slotje meer ziet bij onze praktijksoftware of jouw website. Uiteraard blijven wij gewoon gebruik maken van de beveiligde verbindingen. Het nieuwe icoontje gaat er als volgt uitzien:

De update van Google Chrome (versie 117) zal over een kleine 3 maanden beschikbaar komen. Vanaf dat moment zal het slotje ook vervangen worden in de adresbalk.