Komende Updates: Wat, Waarom en Wanneer

Er staan een aantal grote updates te gebeuren in de komende weken waarover we jullie graag willen informeren. In dit bericht leggen we uit wat er op de planning staat, wanneer en waarom.

Zoals jullie wellicht eerder al hebben gelezen, bestaat onze praktijksoftware al tien jaar. Hoewel we afgelopen jaren veel nieuwe mogelijkheden hebben toegevoegd, is de basis van delen van de praktijksoftware ook al tien jaar oud. De techniek staat echter niet stil, waardoor we de afgelopen 3 jaar de gehele code van de praktijksoftware opnieuw hebben geschreven, zodat deze technisch gezien weer helemaal up-to-date is. Hoewel we de software maandenlang hebben getest en we allerlei varianten hebben bijgehouden, houden we de server extra goed in de gaten, zodat we snel in kunnen grijpen als onderdelen niet goed werken na de updates.

Stap 1: de update van de praktijksoftware zullen we binnenkort naar de servers zetten. Daarbij wordt de nieuwe code op de huidige servers gezet. 

Stap 2: als de update van de praktijksoftware goed is verlopen, zullen we enkele dagen daarna de programmeertaal bijwerken naar een nieuwere versie. 

Stap 3: als de praktijksoftware werkt op de nieuwste serversoftware, zal tot slot de achterliggende database structuur worden bijgewerkt naar de laatste nieuwe versie.

Stap 4: tot slot zullen ook nog alle servers van een software update worden voorzien. 

Deze serie aan updates zal er voor zorgen dat onze diensten snel, stabiel, betrouwbaar en veilig zijn en blijven in de toekomst. 

Planning*:
13 – 15 maart 2023 – We testen de nieuwe praktijksoftware
16 maart 2023 – Onze nieuwe programmering van onze testomgeving wordt overgezet naar de productieserver. 
18 maart 2023 – De programmeertaal zal worden bijgewerkt naar een nieuwere versie. 
23 maart 2023 – De database structuur zal worden bijgewerkt naar een nieuwere versie. 
31 maart 2023 – De serversoftware zal worden bijgewerkt naar een nieuwere versie. 

Bij al dit onderhoud proberen we de overlast tot het minimum te beperken. Tijdens het onderhoud zullen wij updates plaatsen op onze statuspagina: https://status.praktijkonline.com/

Mochten er vragen zijn, stel ze dan gerust via de widget op deze pagina.

* De geplande data blijven onder voorbehoud en zullen mogelijk nog worden bijgewerkt.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay